Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Ett politiskt mord (del 2 )

Posted by sverigeidag på maj 29, 2011

Julia Caesar följer upp en tidigare artikel om den våldtagna och brutalt mördade Elin Krantz:

”Den 10 juni faller domen i Göteborgs tingsrätt mot Elin Krantz mördare. Den åtalade, Ephrem Tadele Yohannes, 23, etiopisk medborgare och gift tvåbarnsfar, har av rätten redan befunnits skyldig. Rätten anser att det finns övertygande bevisning om att han är skyldig till grov våldtäkt och mord.

Den rättspsykiatriska undersökningen visar att han inte har begått brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Ephrem Tadele Yohannes kommer därmed att dömas till fängelsestraff. Kammaråklagare Stina Lundqvist yrkar på livstids fängelse och livstids utvisning för den man som utsatte Elin Krantz för en synnerligen grov och brutal våldtäkt och sedan tog hennes liv. Ephrem Tadele Yohannes själv förnekar brott och har i förhören dukat upp den ena fantastiska historien efter den andra om hur han såg två romska män våldta och mörda Elin Krantz. Att hennes DNA finns på hans kläder förklarar han med att han försökte hjälpa henne.

Mordet på 27-åriga Elin Krantz en tidig söndagsmorgon den 26 september 2010 kunde ha blivit ett bland alla andra mord på oskyldiga människor. Glömt efter några dagar eller veckor – av alla utom de efterlevande. Varje dag sköljer de över oss; morden, rånen och våldtäkterna, i en aldrig sinande ström. Ingen som tar del av nyhetsrapporteringen kan undgå att lägga märke till den alarmerande ökningen av våldsbrott i Sverige. Men brotten blir sällan mer än korta intetsägande notiser i media, effektivt avskalade all den smärta, skräck, förnedring och orättfärdighet som offren utsätts för. Våldtäkter är så vanliga – Sverige toppar statistiken över anmälda våldtäkter i Europa – att de inte anses värda en notis längre. Och massmedia mörklägger effektivt den ökande och alltmer råa och brutala våldsbrottslighetens direkta samband med massinvandringspolitiken. Ett bottenlöst massmedialt hål gapar mellan de båda företeelserna och hindrar allmänheten från att dra adekvata slutsatser.”

Läs hela artikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: