Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Jan Millds recept för mer ordning skolan

Posted by sverigeidag på maj 18, 2011

”En skola måste ha en klar linje i ordningsfrågor, där ribban ligger på samma nivå hos alla lärare och i alla klasser.

Nödvändiga regler måste innefatta att eleverna:
– kommer i tid till sina lektioner
– då har med sig vad de ska ha med sig
– inte har med sig mat eller dryck i klassrummet
– har tagit av sig sina ytterkläder
– har stängt av sina mobiltelefoner
– inte talar utan att ha fått ordet
– inte stör andra elever.

Det måste också finnas sanktioner vid brott mot reglerna. T ex att klassrumsdörren kan vara stängd efter att lektionen börjat och att den som kommer för sent får vänta utanför.

Efter att skolan arbetat fram en uppsättning ordningsregler skrivskontrakt med elever och föräldrar om efterföljande av dessa.

För att ge eftertryck åt detta kan klasslärare hålla möten enskilt med varje elev tillsammans med elevens föräldrar. Där bakgrunden till ordningsreglerna förklaras och såväl elev som föräldrar får underteckna att de tagit del av reglerna och godkänt dessa – inklusive sanktioner vid regelbrott.

Elever som inte kan förmås att sluta sabotera undervisning för andra elever måste flyttas till särskilda inrättningar.” (Läs hela artikeln här)

Det är ganska underligt att Sverige har en skola där elever kan bete sig precis hur som helst utan att det ens påtalas. Förutom den allmänna oordningen som ofta förekommer på det sätt som visades i filmen i föregående post drabbas ju politiker, oftast Sverigedemokraterna, av störningar, hot och överfall. Skolministern Jan Björklund har liksom föregående ministrar med ansvar för utbildning inte gjort något alls för att vi ska få en bättre skola. Istället fortsätter förfallet på alla nivåer, inte bara på grund av invandringen, utan på grund av en rad inkompetenta politikers felbeslut.

Det förslag som Jan Milld skissat på här borde ju ha införts för minst 25 år sedan, men med tanke på vilka politiker vi har i riksdagen kan vi inte förvänta oss några förbättringar under överskådlig tid. Förhoppningsvis har Sverigedemokraterna tagit till sig Jan Millds förslag eller kanske har egna ännu bättre. En kraftfull opinionsbildning i ämnet skulle förmodligen locka många nya röster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: