Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Fredrik Reinfeldt mötte Vladimir Putin

Posted by sverigeidag på april 27, 2011

Fredrik Reinfeldt har träffat den ryske premiärministern Vladimir Putin idag. De har haft givande samtal om ett ökat ekonomisk samarbete inom flera områden. Putin hoppas att Scania och Volvo ska bygga fabriker i Ryssland och att det ska ske ett ökat samarbete inom skogsindustrin.

Om det är bra eller dåligt för Sverige är inte riktigt klart, men det är bra för de krafter som vill öka gränslösheten. Det Reinfeldt är mest glad över att rörligheten för människor mellan Ryssland och Sverige kan komma att öka. Reinfeldt och Putin har fattat beslut om viseringsfrihet upp till 72 timmar för dem som reser till S:t Petersburg. Det här kan ju vid första anblicken ses som något positivt, men är dessvärre bara början på ett mer gränslöst förhållande mellan länderna. Reinfeldt var lite ledsen över att Sverige inte på egen hand kan sluta andra avtal än vad länderna inom Schengenområdet kan.

Reinfeldt framhöll att eftersom han tror på ”öppenhet och rörlighet” så hoppas han att något nytt avtal kan komma till stånd senare som underlättar rörligheten mellan Ryssland och Sverige. Nu när det första steget har tagits för att underlätta ”rörlighet” från Ryssland till Sverige  och vice versa är Reinfeldt ganska glad, men han blir inte helt nöjd förrän gränserna står vidöppna.

SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: