Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sala först med att förbjuda tiggeri

Posted by sverigeidag på april 21, 2011

För var det svenska a-lagare som tiggde på våra gator för att få pengar till mat eller mera sprit. Alla var vana vid dem och de var en ganska oförarglig del av det svenska samhället.

I takt med det stora invandringen till Sverige har vi inte bara fått en accelererande brottslighet, antalet rövargäng som tigger i organiserad form har tagit fart ordentligt. Numera är det romer från Albanien eller Rumänien vi ofta ser sitta på gatorna eller utanför systembolagen och tigga. EU-politiken har gjort det möjligt för i stort sett vilka ligor som helst att sätta ned bopålarna i Sverige och sedan skrida till verket.

Den svenska godtrogenheten ska utnyttjas maximalt av människor som inte borde få vistas i Sverige. Nu har Sala kommun som första kommun i landet tagit steget att införa förbud mot tiggeri på allmän plats. Undantagna från förbudet blir de som samlar in till välgörenhet.

Det enda parti som föreslagit ett riksomfattande förbud mot tiggeri är Sverigedemokraterna, medan alla andra partier i riksdagen har valt att blunda för tiggeriets utbredning. Nu har Salas politiker vaknat och insett att förbud är en bra väg. Men i praktiken blir det bara så att tiggarna, som alltid är på resande fot, kommer att flytta sin verksamhet till någon annan kommun. Det är därför en nationell fråga, som har med de öppna gränsernas politik att göra.

Förbud mot tiggeri hjälper egentligen inte mer än att man flyttar tiggarna till en annan plats. De måste förhindras att komma in i landet och de som finns här måste utvisas. Först då närmar man sig något som kan liknas vid en lösning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: