Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Pressbyrån i Svalöv stänger efter rån

Posted by sverigeidag på april 21, 2011

På många håll i landets invandrartäta orter har brotten mot butiker varit så omfattande att de har tvingats stänga helt och hållet. Banker och livsmedelsbutiker meddelar då och då beslut om att stänga helt när den mångkulturella rånvågen mot dem blivit för omfattande.

I Svalöv i Skåne har Pressbyrån drabbats av så många rån att de ger upp all sin verksamhet där. Pressbyråns skäl att överge Svalöv är att de inte längre kan garantera sina anställdas säkerhet. Det allvarligaste rånet mot butiken i Svalöv inträffade förra året då rånare avlossade skott i butiken. Försäkringarna blir dyra och det blir dyrt att reparera skador efter varje rån. Det går helt enkelt inte att bedriva verksamhet under sådana premisser.

Butiken, eller snarare lokalen, tas nu över av en man som arrenderat Pressbyrån under de senaste åren. Han väljer att driva verksamheten vidare som eget företag och hoppas kunna vinna kunder på att priskonkurrera. Den nye innehavaren är medveten om rånriskerna, men avser ändå att driva butiken vidare i privat regi. Hur länge återstår att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: