Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

99 % sköter sig även om det pågår ett inbördeskrig.

Posted by sverigeidag på april 20, 2011

“99 % är goa och snälla”. Bara 1 % av befolkningen deltar i inbördeskriget, därför är det synd att turisterna håller sig borta från de varma stränderna i Libyen. Låter det påståendet rimligt? Så går i alla fall resonemanget i våra brinnande ghettoområden om vi ska lyssna på våra politiker. 

De säger att de flesta är skötsamma, bara en liten andel bränner och förstör Sverige. Jörgen Kuhlin, ordföranden i Tynnereds ungdoms- och föräldraförening upprörs av den mediabild som visar upploppen och oroligheterna i Frölunda. Han säger att det finns kriminalitet men den har inte påverkat, “oss andra”. Smart kille, Jörgen?  Han tror att oroligheterna beror på att det saknas organiserade aktiviteter för unga i området.

En av de boende, Frida Charpentier tror också att de unga har “för lite att göra”.

“Det är ju påsklov just nu det kan inte vara en slump att sånt här händer då”, spekulerar Frida.

Om de vuxna saknar verklighetsförankring så kan vi inte vänta oss att unga är klokare. Upplopp, bränder och en massiv brottslighet är vardagshändelser i de flesta stora städer nuförtiden. De kriminella samhällsförstörarna finns snart överallt. Mord är inte ovanligt längre, flera mord inträffar varje dag. Vid varje incident så dyker de “kloka” små ugglorna ur mossan och säger samma sak, “det finns inget att oroa sig för, synd att media skriver om saken.”

Ugglorna som får utrymme i media vill alltid tona ned allvaret i situationen. De är oftast politiker eller anställda i den offentliga sektorn, de vill tona ned alla nyheter om oroligheter i Sverige. Orsaken till att de vill att media tiger om oroligheterna är att de själva har misslyckats med hur de styrt Sverige. De politiska partierna har misslyckats. De har tillsatt polischeferna, socialcheferna osv. Ledarskapet hos våra myndigheter är politiskt tillsatt och de har ett egenintresse av att tysta ned alla negativa nyheter om ett brinnande Sverige i upplösningstillstånd.

När vi läser om inbördeskrig i Libyen, Afghanistan , Rinkeby, Malmö, Södertälje, m.fl. orter så kom ihåg,

“de flesta sköter sig, bara 1 % förstör landet” 

och

“media borde hålla tyst om sånt här”. 

Det är våra folkvaldas budskap till er. De vill att ni ska fortsätta betala världens högsta skatter och sedan ska ni hålla tyst, inbördeskrig eller inte. 

Peter A.

Källor och länkar: SvD, SvD, SvD, SvD,

De senaste händelserna: SvD

Våg av mordbränder över Göteborg: SvDDNGPDN

Självmordsbrand på socialkontor: GP, GP, GP, GP

2 svar to “99 % sköter sig även om det pågår ett inbördeskrig.”

 1. Gustavsson said

  Jag har en lista på tusen saker, var ska man börja?

  Steg 1. Byt ut statsministern, han vet ingenting och förstår ingenting. Han nattvandrade en kväll, i Danderyd, där det inte förekommer några incidenter alls, han valde en Onsdag, en kväll då ingenting händer, den kallaste kvällen på året då alla höll sig inomhus. Han tycker inte vi har några problem med brottsligheten.

  Sedan bör en nystatsminister utvisa alla kriminella invaindrare, utvisa alla som ljugit om sin flyktingstatus, dvs 95 % av flyktingarna. De är kraftigt överrepresenterade i brottsstatisiken med 250 % – 550 % och dessutom har de lurat skattebetalarna, ofta på miljontals kronor som vi lägger ut på var och en av dem. Identifiera all invandrare och undersök alla invandrares brottsbakgrund i andra länder, idag gör man ingendera, tror du Sverige blir säkrare av att ingen undersöks?

  Utvisa de som dömts till utvisning, knappt någon av de som dömts till utvisning utvisas i verkligheten.

  Det vore en bra början, men det finns massor med fler ideer. Din tro att nattvandra skulle hjälpa är naiv, helt andra saker måste göras. En ny regering är bara början, med det kanske tar 10 år, 20 år, och den nuvarande regeringen tar in ännu fler okollade personer, över 100 000 varje år.

 2. Sussi said

  Ok mr allvetare du kan väl tala om för oss andra okunniga vuxna som är uta på gatorna o vandrar o GÖR något åt vårat problem i stadsdelen.. vad tycker du vi ska göra????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: