Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Thoralf Alfsson talar om var skåpet ska stå

Posted by sverigeidag på april 19, 2011

Efter de senaste dagarnas under utspel och kommentarer om SD:s interna problem har den populäre sverigedemokratiske riksdagsmannen Thoralf Alfsson gjort ett intressant uttalande på sin blogg.

Han anser att SD drabbats av ”Exponoja” eftersom artiklar från Expo kan leda till uteslutningsärenden. För ett par dagar sedan avslöjades att Tommy Hansson, chefredaktör för SD-Kuriren, vill att Expo ska granska sverigedemokratiska bloggar och påpeka om de innehåller något som Expo anser vara olämpligt. Hansson vill att Expo ska fungera som vårdnadshavare åt undermåliga sverigedemokratiska politiker som inte är kapabla att begripa vad de ska länka till – eller inte länka till. Tommy Hansson och Expo är de som vet bäst i det här avseendet och därför ska de tillsammans få den stora äran att döma eller fria om någon länkat fel eller rätt. Länkar man till den här bloggen kanske man åker ut, men länkar man till Expo och Aftonbladet får man vara kvar.

Thoralf berör i sitt inlägg också en fråga som i dagarna engagerat väldigt många. Frågan om dessa ständigt återkommande uteslutningar. Idag blev det allmänt känt att det populäre sverigedemokratiske politikern i Bjuv, Allan Jönsson, riskerar att uteslutas för att han har framfört harmlös kritik mot partiledningen. Dessutom kallas hans tilltag för ”grov partiskadlig verksamhet”. Det har upprört väldigt många att det finns personer i SD som agerar så här. Nu har även Thoralf Alfsson tagit till orda och han skräder inte orden.

Thoralf Alfsson skriver:

”Är det vi som sätter gränserna eller det ”Expo med flera” som har tolkningsrätten? Jag trodde i min enfald att det var SD.

Är det Expo som har tolkningsrätten kan vi väl lika gärna skriva om vårt partiprogram omgående så att det även passar Expo!”

Thoralf kommenterar också hur uteslutningsärenden hanteras och menar att SD inte ska tala med media om interna frågor. Han ifrågasätter också hur dessa uteslutningsärenden hanteras.

Thoralf:

”Den enda disciplinära åtgärden som används om någon gjort ett misstag/tabbe tycks vara uteslutning. Någon annan åtgärd tycks inte existera från partiets sida.

Personligen anser jag att en uteslutning endast skall drabba den som begått ett grovt brott eller förorsakat partiet stor skada eller som upprepade tillfällen missköter sig. T.ex. kan det handla om förskingring av partipengar i en kommunförening eller uttrycker sig rasistiskt vid upprepade tillfällen enligt SD:s måttstock inte Expo:s.

Det finns andra åtgärder som kan komma ifråga om någon t.ex. uttryckt sig olämpligt vid upprepade tillfällen som t.ex. att man får lämna ett uppdrag i någon nämnd eller styrelse, att man uppmanas lämna en förtroendepost, att man inte anses lämplig att kandidera till en förtroendepost i nästkommande val.

Eftersom vi driver en politik som är kritisk mot den förda massinvandringspolitiken så kommer det alltid förekomma medlemmar som uttrycker sig oövertänkt eller bara klumpigt om det blir provocerade av en politisk motståndare, journalist eller reporter så länge detta är ett tabubelagt politiskt område. Om detta i sin tur leder till att ett uteslutningsärende öppnas kommer snart ingen våga tala om vår politik på grund av rädslan att göra ett misstag och uttrycka sig otydligt. Vi kan inte sätta munkavel på alla medlemmar i partiet, då har vi snart inga medlemmar kvar och heller ingen politik att framföra.”

Den inställning som Thoralf har delas av väldigt många. Det är ju ur såväl ett mänskligt som ett politiskt perspektiv helt galet att utesluta folk – även som medlemmar – så snart de sagt något olämpligt. Det finns andra och smidigare sätt att hantera disciplinärenden på. Se bara på Socialdemokraterna som alltid försvarar sina egna och istället ger dem nya och mera personligt anpassade uppdrag om de gjort bort sig. De får alltid nya chanser och det brukar fungera bra. Dessutom har såväl sossarna som andra partier i riksdagen en mycket mer tolerant hållning till egna kritiker. Det ska vara ganska fritt att kritisera annars kan ingen utveckling ske. Det är precis det som Thoralf och många andra förstår.

Om det fanns fler som Thoralf  i partiet skulle fler respektera partiet och andan i partiet skulle vara mer positiv. Idag är det många som ser med stor avsky på hur uteslutningsärende efter uteslutningsärende skickar många till den politiska soptippen. Den här bloggen hävdar att den uteslutningshysteri som råder i SD är ett resultat av någons eller något sjukdomstillstånd. Det är helt galet! Det är sant att det kan vara befogat i något enstaka fall, men inte på långa vägar i så många fall det nu handlar om. All heder år Thoralf.

Betraktare

Källa: Thoralfs blogg

4 svar to “Thoralf Alfsson talar om var skåpet ska stå”

 1. Bowlaren said

  SD får sluta att bråka inom partiet, ni har fått väljarnas förtroende, ta till vara på den chansen.

 2. Anders said

  SD skall nog akta sig annars kommer det att gå för dom som det gick för NY Demokrati. Till sist är det bara jönsarna kvar.

 3. jesse fransson said

  De 5 inom partiet måste bort. 90% är less på dom nu, de sitter på höga hästar å domderar, och en del slickar fishålen på dom nå fruktansvärt. Jag håller på Thoralf, han har mitt x nästa val. Bort med SÖDER, åKESSON, jOMSHOF å allt mest va de heter. fy fan

 4. Observer said

  Vi som gör skitjobbet på gator och torg för att stärka S D och därvidlag får utstå hotelser , spott och spe . Jag kräver respekt för oss från partiets sida – annars har partiet sett mig för sista gången . Har ledningen sådant storhetsvansinne för att de är i riksdagen , då är det bara att dra 😦 …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: