Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Göteborg brinner! – Det goa’ vädret orsaken?

Posted by sverigeidag på april 19, 2011

GÖTEBORG Under natten var det bränder och stenkastningar som härjade i Västra Frölunda. Orsaken sägs vara ”ungdomsgäng” med lite väl mycket fritid som vill inviga våren med uppiggande bränder och kasta sten på räddningstjänst. Enligt enhetschefen vid polisen i staden.


Natten mot tisdag stod Göteborg i brand.

I Västra Frölunda, närområdet till invandrarghettot Hisingen, brann 5 bilar och 2 mopeder. Fordonen totalförstördes.

Orsaken sägs vara ett ”ungdomsgäng” enligt tv4.

Tills räddningstjänst och polis var på plats underhöll ungdomsgänget sig med att kasta sten på spårvagnar. Räddningstjänsten och polisen fick bli de nya föremålen för stenkastning sedan.

Ingen kunde gripas för den grova skadegörelsen och våld mot tjänstemän.

I tv4:s Nyhetsmorgon medverkade enhetschefen vid Göteborgspolisen och berättade vad som föranleder att ett ”ungdomsgäng” plötsligt antänder saker och kastar sten på personer i sin omgivning.

Han berättade att detta beror på att ”ungdomarna” har för mycket fritid, beroende kanske på arbetslöshet. Det mildare vårvädret får också ”ungdomarna” att vistas mer utomhus.

Vi kan bara tala för svensk ungdom, hur många svenska ungdomar får utlopp att kasta sten på räddningstjänsten och polisen, antända bilar mm. i omgivningen; pga. ”vårkänslor”?

Det här får ses starten på den nya brottsvågen i Sverige den kommande sommaren.

Men är det någon, utom kriminologen Jerzy Sarnecki, som tror brottsvågorna i det mångkulturella Sverige beror på det goa’ vädret?

Jerzy Sarnecki, med bakgrund som sociolog, kan aldrig hävda etnicitet har ett samband i det allt kriminellare (och mångkulturellare) Sverige.

I mitten av 90-talet kommenterade Sarnecki i DN, när det upptäcktes vart tredje heroinlangare i centrala Stockholm var från Gambia, sa kriminologen att polisens statistik bevisade ingenting och:

– För polisen är det alltid lättare att upptäcka personer med avvikande utseende. Att peka ut gambierna är bara att underblåsa rasism…”

Elaka Svennen

GPNyheternaBgf, Skånskan, SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: