Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Maskerad polisanmäls

Posted by sverigeidag på april 18, 2011

Några svenska studenter som hade maskerad av polisanmälts av människor som saknar humor. I lördags var det fest på Hallands nation vid Lunds universitet. Temat var djungel och några av studenterna sminkade sig för att se ut som negerslavar. Under festen leddes de in med rep av personer som skulle föreställa slavhandlare. Lite senare på kvällen arrangerades en fiktiv slavförsäljning och sedan drog festdeltagarna vidare till Helsingkrona nation.

Nu har den här maskeraden fått oanade konsekvenser. ”Afrosvenskarnas Riksförbund” har polisanmält studenterna och en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen ska visst vara på väg. Afrosvenskarnas riksförbund är en organisation som tillvaratar svarta människors (de som i dagligt tal kallas negrer) intressen i Sverige. Det finns mängder av liknande organisationer som representerar olika invandrargruppers intressen i Sverige, men det finns ingen svensk motsvarighet.

Malcom Jallow från Afrosvenskarna säger till Sydsvenskan:

– Slaveriet är ett av de största brotten mot mänskligheten och så försöker studenter vid Lunds universitet att skämta om det. De skrattar åt att flera miljoner av mina förfäder kidnappades, våldtogs och dödades. Det är fruktansvärt osmakligt, jag kan inte med ord beskriva hur kränkt jag känner mig.

En maskerad i Sverige med djungeltema får man inte ha och man får inte skämta om slaveriet eller klä ut sig till negerslavar. Inte om afrosvenskarna ska bestämma.

När tidningen Sydsvenskan kontaktar de inblandade på universitet är de djupt ångerfulla. Prokuratorn på Helsingkrona säger till tidningen att den som känner sig kränkt av det som hänt kan kontakta styrelsen.

Jallow är väldigt upprörd över att ingen av de närvarande studenterna reagerade på det som han anser vara en grov kränkning mot alla svarta. Han får medhåll av kurator Elinor Laveson på Hallands nation som säger att ”det får inte hända igen”.

Det var ingen som frågade om de studenter som arrangerade maskeraden kände sig kränkta av Afrosvenskas påhopp. De pressades bara att ta hänsyn till den afrosvenska gruppens krav på okränkbarhet.

Hade någon enda person i Sverige reagerat på studenternas maskerad om de hade ägt rum för exempelvis 30 år sedan, innan det fanns främmande kravmaskiner i Sverige? Ingen hade brytt sig om en maskerad hur smaklös den än hade varit. Det som sker nu med Sverige och som blir mer uppenbart för varje krav invandrargrupperna kommer med är att vi svenskar tvingas anpassa oss till deras krav. Vi tvingas anpassa oss till dom. Det är naturligtvis helt oacceptabelt att det skapas nya regelverk och lagar, och inte minst nya normsystem, som tvingar oss att frångå våra självklara rättigheter.

Inga främmande invandrargrupper ska komma hit och ställa krav på hur maskerader på våra svenska universitet ska se ut. I samma ögonblick de ställer sådana krav ska vi ställa motkrav. Passar det inte så stick härifrån. Sverige är vårt!

JH

SvD

Ett svar to “Maskerad polisanmäls”

  1. […] började med att några studenter hade maskerad i Hallands nation vid Lunds universitet. Temat var djungel och några studenter sminkade sig för […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: