Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Reinfeldts politik ökar barnfattigdomen

Posted by sverigeidag på april 17, 2011

Reinfeldts politik är till skada för de flesta i Sverige, även om alla inte inser det. En grupp som drabbas särskilt hårt är familjen med låga inkomster och ett eller flera barn. Rädda Barnen har räknat ut att barnfattigdomen i Sverige började öka betydligt 2008. Antalet barn som levde i fattiga hem var ungefär 220 000. Åren efter har detta förvärrats, dessutom har klasskillnaderna ökat markant. De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare i takt med att alliansen med Fredrik Reinfeldt i spetsen monterar ned välfärden.

I riksdagen finns det inte något parti som aktivt driver dessa frågor eftersom de är mer intresserade av att använda skattebetalarnas pengar till invandring, EU, u-hjälp och annat som inte gynnar svenskarna, allra minst de fattiga. Den kategorin röstar i rätt hög utsträckning på Sverigedemokraterna och blir då föraktfullt kallade för ”obildade” av övriga partier.

Alltså, politikerna inte bara struntar i de fattiga väljarna och struntar i att klasskillnaderna ökar. De visar också öppet förakt för de svaga grupperna i samhället genom att kalla dem ”obildade”. Det är ju bara att hoppas att alla ”obildade” människor visar samma förakt tillbaka och ger blanka tusan i att rösta på politiker som föraktar dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: