Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Tjuvar stjäl på skolor och dagis

Posted by sverigeidag på april 16, 2011

Den Reinfeldska politiken i Sverige skapar mängder av nya arbeten. En ny typ av försörjning är när människor mitt på dagen tar sig in på skolor, arbetsplatser och dagis. Där vittjar de fickorna, stjäl kläder och väskor och har sedan tillgång till offrets bostad och bil. Hittar de en bilnyckel kan de bara går rakt ut till en parkeringsplats och hämta bilen och köra iväg med den. Har de dessutom kommit över en handväska eller nycklar till någons bostad kan de ta sig direkt dit och tömma hemmet på värdeföremål.

Den här typen av brott har främst drabbat norra Stockholm och Uppsalatrakten. En av stölderna gick till så här. Tjuvarna tog sig in på en arbetsplats och kom över bilnycklar. De hämtade bilen, ringde fordonsregistret och tog reda på ägarens namn och adress. Sedan åkte de hem och länsade hemmet på föremål. I flera av fallen har de helt fräckt tagit sig in i lägenheter trots att det varit folk hemma, men smitit så snart de blivit upptäckta. Tre skolor i Sollentuna har drabbats av liknande stölder där elever blivit av med sina hemnycklar. När elevernas föräldrar kom hem efter arbetsdagen hade hemmen länsats på värdesaker.

Som vanligt får allmänheten inte veta vad slags människor det är som begår sådana brott. Allmänheten får inte heller veta att detta brottslighet är en direkt följd av den ”öppenhet” som Fredrik Reinfeldt så varmt förordar.

DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: