Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Thomas Hammarberg en idiot

Posted by sverigeidag på april 16, 2011

Nyheten är visserligen ett par dagar gammal nu, men den står sig ganska bra av flera skäl. Det hela började med att Europarådets människorättskommissionär Thomas Hammarberg kritiserade Danmark för att göra för lite för de migranter som illegalt tagit sig till den lilla ön Lampedusa söder om Italien. De svenska flyktingvänliga, mångkulturella och internationalistiska krafterna i Sverige brukar ha för vana att få prata ostörda och oemotsagda. Det är ingen här på hemmaplan som får ställa dem mot väggen och ifrågasätta deras politiska uppdrag.

Så sin vana trogen att få framföra vilka idiotiska åsikter som helst gick Thomas Hammarberg till attack mot Danmarks flyktingpolitik. Uppviglad av det svenska etablissemanget med Cecilia Malmström, Birgitta Ohlsson, Fredrik Reinfeldt och journalisten Lena Sundström bakom sig höjde han sin röst. Han påstod att Danmark och andra EU-länder gör för lite för att hjälpa migranterna från Nordafrika. Hammerberg anser att det är ”rädsla för yttersta högern” som gör att EU visar tveksamhet mot att ta om alla lycksökande Nordafrikaner.

Men Thomas Hammarbergs inställning delades inte av den danske integrations- och utvecklingsministern Sören Pind (Venstre). Han gick i svaromål och kallade Thomas Hammberg för en idiot. Det finns goda skäl att kalla honom för en idiot. Han tillhör den skara vilsna människor som aldrig få några som helst mothugg i debatter. Han har aldrig behövt eller ens försökt revidera sina egna extrema uppfattningar.

Om Thomas Hammarberg nu är så intresserad av att ”hjälpa” de nordafrikanska migranterna så borde han gör allt i sin makt för att de ska få bo kvar någonstans på den jättelika afrikanska kontinenten. När han klagar över hur de ”behandlas” så är det till utvandrarlandet han ska framföra denna klagan, det är uppenbarligen där de behandlas illa och det är dit kritiken ska riktas. Europa har ingen moralisk skyldighet att ta emot någon av dem.

Thomas Hammarberg har aldrig ett enda ögonblick funderat över vad den politik han förordar leder till. Han har ingen aning om att det finns människor som faktiskt har andra åsikter än vad han har och att dessa åsikter är ett uttryck för ansvarsfullhet, inte ”högerextremism”. Så när Sören Pind kallade Hammarberg för en idiot är det många svenskar som delar den uppfattningen till 100 procent.

SvD, GP, DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: