Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Stödet för Sannfinländarna minskar men är stort

Posted by sverigeidag på april 16, 2011

De senaste dagarna har stödet för Sannfinländarna minskat något. I en gallup som utfördes av tidningen Helsingin Sanomat har stödet minskat med 1,5 procentenheter. Av undersökningen att döma kommer ca 16,9 procent av finländarna att rösta på partiet i morgon. När tidningarna skriver om partiet gör redaktionerna ungefär som i Sverige. Man censurerar bort politisk obekväma inlägg även om de är seriösa. Så här skrev en person på sajten hbl.fi:

”Pinsamt att HBL har tagit bort tre kommentarer av hur man räknar felmarginaler. Väldigt pinsamt! Saklig information som alla bör känna till suddas bort här! Har lust att svära !”

Precis som i Sverige alltså censur. Ledarskribenten Helén Kurri  på det svensktalande Borgåbladet formulerade sig idag ungefär som de politiskt korrekta svenskarna i Sverige brukar göra. Det handlade lite om jämförelserna med Sverigedemokraterna och att det nu blåser ”kalla vindar” i Finland.

”Redan i dag har vi en stram invandringspolitik och problem med främlingsfientliga strömningar. 
Ska vi ha en öppen tolerant och internationell atmosfär eller ska vi ha ett slutet samhälle med stängda dörrar för människor, influenser, nya tankar och idéer?
Vill vi verkligen ha politiker som arbetar för ett utträde ur EU, stramare invandringspolitik och underblåser missnöje med finlandssvenskarna…”

Helén Kurri har alltså problem med ”främlingsfientliga strömningar”. Har vi inte hört detta till leda i Sverige? Nu har denna förvirrade retorik spridit sig till de svensktalande finländarna och då är de naturligt att de inte blir populära. Det är lätt att föreställa sig att den vanligen finländaren, purfinnen, inte vill se sitt land översvämmas av folk från fjärran länder. Finland har tidigare varit ett föredöme med sin restriktiva politik, men dörrarna har öppnats betydligt och svenska politiker har drivit på för att Finland ska ta emot fler ”flyktingar”. När nu de svensktalande ledarskribenterna på svenskspråkiga tidningar förespråkar samma sjuka politik som förts i Sverige är det inte konstigt att finländarna blir förbannade. Finländarna har ännu inte drabbats lika hårt av den politiska korrektenheten som vi har, men de svensktalande tycks göra vad de kan för att förstöra även Finland.

Så nu går de mot Sannfinländarna och vill försöka stoppa deras framväxt genom att varna för dem. Helén Kurri fortsätter:

”En regering där Sannfinländarna ingår kommer snart att köra med samma främlingsfientliga retorik. Vi har redan sett tecken på att politiker och partier godkänner en allt hårdare diskussion om invandrare. Allt för få agiterar för det öppna och toleranta samhället.”

Även denna osjälvständiga retorik känner vi igen. Hon kopierar bara svenska politikers struntprat. ”Det öppna och toleranta samhället” är ju precis det som Fredrik Reinfeldt talar om varje dag, men denna tolerans innebär bara mer förstörelse, mer mångkultur och mer massinvandring.

Från svenskt håll kan vi bara vädja till finländarna; Rösta på Sannfinnländarna i morgon och säg till de svenskar som vill införa mer mångkultur och massinvandring att de ska hålla tyst.

Svenskarna tycks ha blivit ett globalt problem. Vart de än sticker upp sina trynen babblar de om mångkultur och ”öppenhet”, dvs ännu mer massinvandring.

Tomas

DN, GP, DN

Ett svar to “Stödet för Sannfinländarna minskar men är stort”

  1. […] Bra bloggar: Ett enkelt och logiskt folk går till val John Järvenpää Stödet för Sannfinländarna minskar men är stort Sverige idag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: