Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Ska vi bojkotta IKEA nu?

Posted by sverigeidag på april 16, 2011

Den 13 april flyttade IKEA Västerås in i nya lokaler i Erikslund. Invigningsdagarna pågår fortfarande hela helgen med massor av erbjudanden och aktiviteter för besökarna. Men IKEA är inte vad det en gång var. De har anpassat sig till den mångkulturella agendan, något som märks tydligt i IKEA-katalogerna. Allt fler av personerna som förekommer i reklamsammanhang för företaget har helt främmande icke-europeiskt påbrå. Det verkar som om storföretagens marknadsavdelningar kundanpassar sig och vill bli som samhället i övrigt. Ju färre svenskar vi ser i Sverige ju färre svenskar skymtar också som reklampelare för våra stora företag och deras produkter.

Många svenskar har redan på eget initiativ valt att bojkotta alla företag som gör reklam för mångkultur i son annonsering. Det är ett bra tecken som borde följas av fler, kanske i organiserad form.

Nu har steget från mångkultur i reklam tagits till allahu akbar i personalutrymmena. Allt flera stora företag inrättar bönerum för muslimer, ofta sker det i det tysta för att inte skrämma kunder.  I IKEA Västerås har man inrättat ett bönerum för muslimer, just för muslimer, inte för kristna, katoliker, judar, hedningar, buddister eller andra. Nej just för muslimer eftersom de växer i snabbt takt och förmodligen kommer att vara den största religionen i Sverige om 30 år.

Hur ska vanliga medborgare handkas med allt detta? Det enklaste sättet är att vi i vår vardag bojkottar alla företag som minsta sätt uppmuntrar mångkultur. Om vi fortsätter att gynna företag som bidrar till mångkulturens expansion bidrar vi till dess spridning. Om vi bojkottar dessa företag gör vi i alla fall något som är rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: