Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Stort genombrott! Media erkänner svenskfientlighet

Posted by sverigeidag på april 12, 2011

HELSINGFORSDet är ett smärre genombrott i svensk media, reportrar från statstelevisionen har använt uttrycket ”svenskfientlighet”!

I måndags anlände statsminister Fredrik Reinfeldt till Helsingfors mitt under valspurten och det blev officiellt att svensk media använde uttrycket ”svenskfientlighet”.

Bakgrunden är en demonstration som hölls utan för finska riksdagen i slutet av Mars där demonstranter krävde att svenskan skulle lyftas bort från skolplanen, och därför blev rubriken hos SVT ”Reinfeldt till svenskfientligt Finland” under statsministerns besök.

Motståndet till svenska i skolan är enligt uppgifter att finländare anser svenska språket är en ”imperialistisk kvarleva”.

Statministern själv är Ointresserad av demonstrationen:

–       Man ska akta sig för att ge råd eftersom förutsättningarna men också väljarkraven ser olika ut i våra länder, sade Reinfeldt innan han drogs in i Samlingspartiets valstuga för det obligatoriska valkaffet.

Partiet som ser ut att röna flest framgångar i finska valet, och som också skapat opinionen att avskaffa ”skolsvenskan”, är det invandringskritiska partiet Sannfinländarna (PS). På partiets övriga punkter önskas utträde ur EU, stopp på invandring och ”asylturism”, som förklaras vidare här av en kandidat för partiet i finska Lappland:

–       I hela Europa ser man nu följderna av en Okontrollerad invandring. I Frankrike och Sverige har vi beklagliga exempel på detta. Att man blivit vittne till våld eller haft en Olycklig barndom i hemlandet innebär ju inte att länder kan ge asyl av ren godhet.

–       Att det skulle vara en förevändning för att ta med sig såna företeelser.. säger Harri Tauriainen (PS) syrligt. Och tankarna förs till den godtrogna asylturismen i Sverige.

Sannfinländarna lägger stor betoning på den lilla människan med rättvisa skatter och social rättvisa, och Invandringskritiken och krav på assimilation påminner mycket om svenska (SD).

Officiellt samarbetar Sannfinländarna (PS) och Sverigedemokraterna (SD) inte, men Harri Tauriainen skickar en hälsning i Svt:s Nordnytt:

–       Grattis för valvinsten!

Enligt valopinionsmätningar ser Sannfinländarna ut att bli det andra största partiet i Finland.

Elaka Svennen

SVT, SVT Play, GP

2 svar to “Stort genombrott! Media erkänner svenskfientlighet”

  1. Kjell Hedlund said

    Det är tryggande veta att människorna i det östra grannlandet har förstått att inga länder i Norden har något att vinna på att släppa in muslimer och deras religion. Sverige var lungt på 1970-talet. Nu har vårt land invaderas av arbetsskygga analfabeter som aldrig kommer att integreras i samhället. Muslimernas kultur skapar krockar med den civiliserade världen. Vi kan inte släppa in människor med en sådan kvinnosyn. Lyder hon inte så blir det stryk. Dessutom har religion skapat krig och elände runt om i många länder.

  2. Elaka Svennen said

    Jag känner till för övrigt att ”Grattis för valvinsten” bör hellre med korrekt svenska lyda ”Grattis TILL valvinsten”. Men jag är tvungen skriva ett ordagrant citat. 😉

    Om någon irriterade sig på denna lilla detalj..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: