Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Några tankar om SvT, om svenskfientlighet…

Posted by sverigeidag på april 12, 2011

Jag målar upp två landskap till er:

Södertälje-08, höst. Två tonårsflickor blir nästan ihjälsparkade av ett invandrargäng. Den triggande händelsen är ett ordbyte där invandrarna skriker sexistiska kommentarer åt svenskorna. När de unga svenskorna inte svarar på inviterna, ropar en invandrare:

–       Jävla svennehora!

–       Håll käften, svartskalle! Svarar en ung svenska som tar ingen skit.

Detta är den rasistiska verkligheten svenska ungdomen i mångkulturella Sverige växer upp i. Jag kan tillägga att några svenska killar, på väg hem från hockeyträningen, uppmärksamma-de svenskornas nödrop. De gick emellan och fick invandrargänget på flykt. Så historien fick ett ”lyckligt” slut. Svenska flickorna har nu gatuskräck medan invandrargänget nog är ute på gatorna än. Länstidningen i Södertälje censurerade epitetet ”svenne-” i ordväxlingen under händelsen för att dölja svenskorna utsattes för ett hatbrott. Skulden lades alltså på flickorna som svarat med ett rasistiskt uttryck. I en intervju senare läxas de t o m upp av en reporter från SR som manar dem att säga ”killar” istället för ”invandrarkillar” när de återger sin berättelse för lyssnarna.

Mitt andra landskap är:

Helsingfors-11, vår. Finländare demonstrerar för att bevara sin särart i sitt eget land. Finland har en historia att slitas mellan Sverige och Ryssland, huvudstaden är full av ryska monument som står kvar efter friheten 1917. En frihet de skulle försvara under Andra världskriget när kommunister skulle sparkas ut ur Europa. ”Finlands sak är vår”, kampanj-rollen från Sverige under kriget visade sig vara mer fraser än faktiska aktioner. Finländare upplever att de övergavs av svenskarna under den här tiden.

Under valtider förklarar en hycklande svensk media Finland som ett svenskfientligt land när de önskar att finländare talar finska i Finland. Lika absurt som att svenskar skulle tala svenska i Sverige..

Min reflektion är:

–       Känns inte någon i dessa fall av svenskfientlighet* som djävligt futtigt?

 

svenskfientlighet* = ”fientlighet mot svenskar på grund av att dessa är etniska svenskar, pratar svenska och har ett nordeuropeiskt utseende.” enligt Metapedia.

 

PS! Svensk media ignorerar totalt i att gå närmare den faktiska svenskfientlighet vi har HÄR, i det svenska samhället. Fanns det inget allmänintresse att gå djupare i det ämne SDU tog upp i demonstrationen i Göteborg för ett par dar sen? Eller är det roligare peka finger åt våra grannländer och kalla dem extremer?

Elaka Svennen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: