Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Import av tuberkulos

Posted by sverigeidag på april 12, 2011

Antalet fall av tuberkulos ökar. Sjukdomen som nästan har varit utrotad är nu på väg tillbaka som en följd av invandringen. I Västernorrland har antalet rapporterade fall varit ungefär 15 per år. Men 2009 rapporterades 21 fall och förra året 25.

Smittskyddsläkaren Hans Boman säger till Dagbladet att tuberkulos inte sprids så lätt och att sjukdomen oftast upptäcks tidigt.

Anledningen till att den inte sprids så lätt hos oss är att vi bor mera glest. I befolkningstäta områden ökar risken att bli smittad. Delar av Asien och Afrika är högriskområden och personer som kommer därifrån kan ha smittan med sig. De svenskar som drabbas är ofta äldre människor med nedsatt immunförsvar. De kan ha fått smittan som unga och burit på den hela sitt liv. När immunförsvaret blir sämre ökar risken att få sjukdomen. Av de 25 som fick diagnosen tuberkulos förra året i Västernorrland var fem-sex personer svenskar.

 

Ett svar to “Import av tuberkulos”

  1. skånskan said

    vilken oförskämdhet mot den svenska befolkningen, en sjukdom som mina mor och farförldrar lyckades utrota mer eller mindre, prackas nu på oss genom invandring där man inte tillåts ta prov utan att kränka männsikor, den stora kränkningen är mot svenskar, som idag utsätts för smittor av sjukdomar som är obotliga, AIDS och TBC och det skall vi bara tåla, ända tills någon invandrargrupp får upp ögonen för vad de utsätts för, då blir det det annat ljud i skällan, och då får vi läsa om det på löpet, men inte förrän då, och journalisterna sluter leden, STACKARNA, de skall skyddas in absurdum, trots att ingen av dem umgås i de kretsarna, alltså utsätts de antagligen inte för smittan, det blir svenskar i invandrartäta områden, och där bor inga journalister! Och skulle de mot förmodan bli smittade, då lägger de in sig på privatkliniker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: