Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

SDU demonstrerar mot svenskfientlighet – Granat hittad

Posted by sverigeidag på april 10, 2011

GÖTEBORG. Idag 14.00 demonstrerar Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU mot svenskfientlighet i centrala Göteborg.

Ungdomsförbundet vill uppmärksamma det ökade rasistiska våldet mot etniska svenskar och den ökade etniska diskrimineringen på arbetsmarknaden för svensk ungdom.

De antisvenska strömningarna i samhället ska tas på allvar och parollen för dagen är: ”Vi är också ett folk – Stoppa svenskfientligheten!”. SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand kommenterar på ungdomsförbundets hemsida:

– Det politiska, mediala och kulturella etablissemanget har under lång tid blundat för problemen med svenskfientlighet i samhället. Sverige är i dag ett land där svenskfientligheten tar sig uttryck bland annat i ett utbrett rasistiskt våld mot svenskar, etnisk diskriminering av svenskar på arbetsmarknaden och ett förnekande av det svenska folkets existens där svenskar är den enda folkgrupp som inte skyddas av hetslagstiftningen. Medan de andra förbunden förnekar problemets existens, är SDU ensamma om att lyfta fram svenskfientligheten som en av förbundets viktigaste frågor. För Sveriges ungdom finns det bara ett ungdomsförbund som tar deras parti.

Våld mot Sverigedemokraterna (SD) har varit återkommande inslag i partiets alla aktiviteter. Med våld riktat både mot demonstranter och demonstranters utrustning. Polisen i Göteborg försäkrar att ungdomsförbundets demonstration ska kunna genomföras lugnt.

– Vi laddar på med en ganska stor kommendering, säger kommenderingschef Erik Nord.

Polisstyrkan för dagen ska vara så pass stor försäkrar Nord att de kan freda SDU från politiska huliganer som utövar våld mot Oliktänkande. Men en motdemonstration, som kommer att utföra utan tillstånd, lovas få lika stort beskydd som SDU.

– Motdemonstranterna har ett lika stort skyddsvärde, säger Nord.

Polisen är förberedd på Oroligheter och vi får se om polisen kan freda unga sverigedemokrater från attacker av motdemonstranter.

Bara ett stenkast från demonstrationsruten, Götaplatsen till Kungsportsplatsen, hittade polisen 09.30 en handgranat på Fredsgatan. Den uppges ha ramlat ner från en markis och Göteborgspolisen spärrade av området. Handgranaten var säkrad och inte skarp enligt uppgifter.

Elaka Svennen

HD, GT, SDU, GP

Ett svar to “SDU demonstrerar mot svenskfientlighet – Granat hittad”

  1. […] Demonstranter SkD SkD SkD SkD SkD SkD NsK NsK NsK NsK NsK NsK NsK NsK NsK NsK SVT GT SvD KB YA PI SI Bookmark on Delicious Digg this post Recommend on Facebook Share via MySpace Share on Orkut share […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: