Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

I morgon blir det förbjudet att bära burka i Frankrike

Posted by sverigeidag på april 10, 2011

Från och med måndag den 11 april blir det förbjudet att bära niqab och burka på allmän plats i Frankrike. Den som vägrar att visa ansiktet riskerar böter på 1400 kr och den som tvingar någon att bära slöja kan dömas till 270 000 i böter eller fängelse i ett år.

Det har varit många debatter i Frankrike om vad som ska hända om muslimska kvinnor i hög utsträckning vägrar att följa den nya lagen. Kommer myndigheterna verkligen att utdöma böter eller kommer de att se mellan fingrarna på att en del fortsätter att bära dessa plagg? En del anser också att lagen mera är ett sätt att försöka blidka den invandringskritiska opinionen. I praktiken är det inte så många kvinnor till antalet som i sin vardag går klädda i burka. I Sverige är det heller inte särkilt många, kanske 200.

Debatten borde istället handla om själva invandringspolitiken och om den stora muslimska invandringen till Europa. Dessutom bör debatten inrikta sig att föra fram förslag om hur dessa stora invandrargrupper ska kunna återaflyttas till sina ursprungskulturer. Libyen är ett glest befolkat land och skulle säkert kunna ta emot en stor andel av alla muslimer som bor i Europa. Där skulle dessa muslimer kunna utöva sin kultur och bygga moskéer bäst de ville.

GP, YouTube

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: