Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Centerpartist vill öka invandringen

Posted by sverigeidag på april 10, 2011

En tidigare socialdemokrat och medarbetare till Göran Persson  och Mona Sahlin har nyligen gått över till Centerpartiet. Han heter Hans Dahlgren och presenterar sina visioner i dagens GT. Man skulle ju kunna förvänta sig att en centerpartist vill värna om landsbygden och det goda, trygga Sverige, kanske öka det demokratiska inflytandet genom att föreslå fler lokala folkomröstningar och tala sig varm för småskalighet, närodlat och de små företagens villkor. Men icke.

Hans Dahlgren är bara en i rad av stollar som kampanjar för att öka invandringen ännu mer och förstöra Sverige ännu mer.

I en debattartikel  idag inleder han med att hävda att det är viktigt att Sverige ökar invandringen.

Sverige måste bli ett attraktivt nybyggarland för människor från andra länder om vi ska klara finansieringen av välfärden. Arbetsmarknaden blir alltmer internationaliserad och allt fler länder ser invandring som ett sätt att försörja en ökande andel äldre.”

Det här är bara upprepningar av de galenskaper som gång på gång framförts av Maud Olofsson. Inställningen är att vi svenskar inte längre räknas som ett folk, vi har knappt ett människovärde. Hans Dahlgrens attityd påminner mycket om det förakt som en del vita kolonisatörer visade mot indianbefolkningen i USA. Eller kanske om det förakt  de spanska kolonisatörerna visade mot indianerna i Sydamerika. Vad han menar med ”måste bli ett attraktivt nybyggarland” vet han nog inte själv. Det finns ju inget land i världen som i så hög grad attraherat folk som just Sverige. Vi har ju slagit många rekord i massinvandring och för varje ny våg så har Sverige blivit mindre attraktivt för svenskar att bo i. Svenskarna vill inte ha mångkulturen, de flyttar från den i takt med att den breder ut sig.

När Hans Dahlgren så föraktfullt tala om Sverige som ett ”nybyggarland” låter det som om han inte visste att det redan bor folk här. Att Sverige är och ska vara svenskarnas land har han inte den minsta känsla för. Han ser bara ytor som måste befolkas, gärna av precis vilka som helst bara de befolkas.

Dahlgren vidare talar om ”finansieringen av välfärden”, som om vi behövde importera människor från efterblivna kulturer för att vi ska få pension. Det handlar snarare om att sätta stopp för den enormt kostsamma massinvandringen och EU-politiken som dränerar våra statsfinanser och hotar pensionerna. Det är politiker som Hans Dahlgren som hotar välfärden.

Dahlgren talar om att invandring kan vara ett medel för att försörja en ökad andel äldre. Det här argumentet har vi hört ett antal trögfattade politiker framföra i många år. Ämnet de berör är den demografiska utvecklingen som visar att vi svenskar föder för få barn. Nativitet är för låg. Politiker som Hans Dahlgren har inte vidtagit en enda åtgärd för att få bukt med den demografiska obalansen. De har inte ens oroat sig över att vi svenskar riskerar att försvinna som folk just på grund av en havererad familjepolitik och brist på politisk styrning av den. Nu sitter politiker som borde ha vidtagit åtgärder för att stimulera ett ökat svenskt barnafödande och kräver att Sverige ska fyllas upp av främlingar, för att de själva brustit i politisk insikt.

Hans Dahlgren hänvisar till att FN har beräknat att nettoinflödet av arbetskraft till EU skulle behöva uppgå till 3,6 miljoner per år fram till 2050 för att antalet personer i arbetsför ålder ska kunna hållas konstant.”

Men bara för att FN säger något behöver det varken vara bra eller sant. I själva verket är FN en organisation som i praktiken verkar för ökad internationalisering. De bedriver propaganda och saknar kunskaper om vilka konsekvenser deras politiska strävan leder till. Både på EU-nivå och nationell nivå är invandringspolitiken skadlig. EU talar om antal invandrare, de saknar förmåga att skilja på kvalitet och kvantitet. Om det vore sant som EU och Hans Dahlgren säger, vilket det inte är, så borde de inrikta sig på att öka strömmen av invandrare till de fattigaste länderna på jorden. Det är väl där hjälp med välfärd behövs, det är de länderna som behöver höja sin materiella och ekonomiska nivå.

Hans Dahlgren skriver: ”Sverige har under lång tid saknat en tydlig strategi för hur vi kan möta dels den demografiska utmaningen, globaliseringen och välfärdens finansiering. Medan andra länder aktivt försöker attrahera välutbildad arbetskraft för vi sedan början av 2000-talet en politik som leder till en nettoutflyttning av personer med vissa akademiska utbildningar.”

Frågan är då – återigen – varför Hans Dahlgren och andra politiker inte har gjort ett endaste dugg för att komma fram med en ”strategi för att möta den demografiska utmaningen”. Han hänvisar till att ”andra länder aktivt försöker attrahera välutbildad arbetskraft” och vill uppenbarligen göra som ”andra länder” gör. Men bara för att ”andra länder” bedriver en viss politik är det inte säkert att samma politik passar oss. Dessutom vet inte Hans Dahlgren hur populär eller impopulär den politik han förordar i ”andra länder” är. Ska vi se på den politiska utvecklingen och framgångarna för invandringskritiska partier i ”andra länder” så är Hans Dahlgrens recept rena landsförräderiet.

Den välutbildade arbetskraft som Hans Dahlgren talar som varm för behövs bättre i utvecklingsländer. Sverige borde istället satsa aktivt på att behålla sin egen arbetskraft. Hundratusentals svenska ungdomar arbetar utomlands, det vore bättre att locka hem dem i första hand. Det är bara det att Hans Dahlgren och andra politiker har bedrivit en politik som innebär att många svenskar mer eller mindre tvingats ut från Sverige. I storstäderna finns knappt bostäder så att de kan få ett drägligt boende när de studerar eller när de avser att bilda familj.

Det är Hans Dahlgren och andra stollar i det politiska etablissemanget som bedriver denna snedvridna politik som skadar Sverige på nästan alla sätt. Istället för en ”nationell strategi” för att rätta till våra inrikespolitiska brister, vill nu denne Dahlgren införa en ”nationell strategi” för att ta död på Sverige. Hans Dahlgren skriver ”Ett sätt att möta dessa utmaningar är genom en nationell strategi för ökad invandring….Låt oss börja med att erbjuda dem som studera här får ett omedelbart arbetstillstånd vid examen och därefter ett snabbspår till medborgarskap.”

Varför ska vi erbjuda utländska studenter omedelbart arbetstillstånd och snabbt medborgarskap? Det finns inget logik i det och det finns absolut inget vett i en sådan idé. Hans Dahlgren har inga vettiga argument för sitt ställningstagande, det är bara massa floskler för att ge stöd åt en sjuk politisk inrikting Det svårt att begripa att det finns så många politiska stollar i Sverige, men det beror nog huvudsakligen på att de fått härja fritt och ganska ostört alldeles för länge. Deras tokiga idéer har fått stort genomslag i media, medan folk med vettigare åsikter, Sverigedemokrater och andra, inte tillåtits medverka i debatten på samma villkor.

Hans Dahlgrens debattinlägg var en bekräftelse på hur undermåliga, okunniga och naiva våra svenska politiker är. Har inte Hans Dahlgren sett hur det ser ut i våra förorter? Räcker det inte med bränder, överfall och annat elände? Räcker det inte med att vi svenskar ”röstar med fötterna” och flyttar bort från mångkultur och getton?

Hans Dahlgren och en del andra politiker kommer aldrig att fatta sådant, deras fattningsförmåga är nämligen under all kritik. Det är därför vi behöver nya politiker, Sverigedemokrater och andra invandringskritiker, vi behöver inte fler av Hans Dahlgrens sort. De har redan förstört Sverige tillräckligt.

JH

GP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: