Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Stadsmissionen och propagandan mot ”rasism”

Posted by sverigeidag på april 9, 2011

Stadsmissionen bedriver hjälpverksamhet för hemlösa, det känner många till men hur många vet att de också driver skolor? Elever som kompletterar sina gymnasiestudier med social inriktning har nyligen gjort en tidskrift om rasismens historia.  Med hjälp av Expo som föreläste på skolan var väl ribban redan lagd och Sverigedemokraterna beskrivs naturligtvis som rasister, vad annars?

Stadsmissionen i sig är en ideell förening med kristen grundsyn. Deras vision är att Stockholm ska bli en mänskligare stad för alla. Värdegrunden är en stark tilltro till var och ens orubbliga värde och förmåga att finna ett rikt liv liksom respekt för varje människas integritet. Människan är skapad med förmåga att välja, för att ta några utdrag.

http://www.stadsmissionen.se/Omoss/Det-har-ar-Stockholms-stadsmission/Vardegrund/

Det gäller inte vilket parti man röstar på, de talar emot sig själva – sin egen värdegrund. Policyn är utformad med tanke på hemlöshet och missbruk, så tolkar jag det men den genomsyrar hela skolan också. Det låter bra men hur blir det i praktiken?

I sociala linjens tidskrift finns ingen ambition på att göra ett seriöst försök till något som liknar ett journalistiskt arbete. ”Hur blev Sverigedemokraterna rumsrena?” Efter valet i höstas vaknade tydligen svenska folket upp och konstaterade att ett främlingsfientligt parti hade fått 5,6 % av rösterna. De fick 5,7 %, min anmärkning.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politik/valet2010/sverigedemokraterna-valets-stora-vinnare_5360769.svd

Enligt eleverna har inte SD ändrat på sig sedan Bevara Sverige svenskt, BSS-tiden. ”De har  tonat ner retoriken men är fortfarande främlingsfientliga och har som kärnfråga; invandringen. ”

Ändå står i samma stycke att partiet inte längre vill slänga ut de flesta invandrarna. Jag är ledsen att jag läser deras tidskrift med mina kritiska ögon. Har man som ambition att göra en tidning så får man faktiskt sätta ribban lite högre. Men det verkar som att det mest var för Expos skull. Det är ju liksom redan förutbestämt. Till och med utan Expo skulle jag tro.

Man får tydligen inte ha sina egna fria val i Sverige år 2011, alltså är Stadsmissionens värdegrund bara floskler. Tidskriften berättar att väljarna av SD är marginaliserade, arbetslösa och/eller sjukskrivna människor. Jaha. Rädda för invandrare är de också, väljarna. Jaså?

Precis som vissa ansåg att Ny demokrati då de valdes in i Riksdagen 1991, rörde om i grytan,  anses några ha röstat på SD för att få några som rör om lite i grytan.

Två sidor ägnas åt islamofobi. ”Utsattheten för muslimer blev efter den 11 september en del av vardagen.” Jag undrar om jag läste rätt. Dessvärre gjorde jag det. ”Denna stigmatisering ledde till att muslimer fick utstå diskriminering, förnedring och till och med utanförskap.” Ni läste också rätt!

Nära på 3000 människor miste livet den 11 september 2001. Det kan inte finnas ord nog för den skräck dessa människor kände inklusive deras anhöriga. Att människor fick en ökad misstänksamhet gentemot muslimer finner jag föga konstigt. Men då kallas man islamofob.

Eleverna på Stadsmissionens folkhögskola skriver att Jimmie Åkesson, partiledare för SD, är det tydligaste exemplet på svensk islamofobi. De tycker att partiet bedriver en krigsförklaring mot islam och muslimer. Jag tycker att klassen bedriver osaklig propaganda emot demokrati. Så här ska inte en skola fungera. Avslutet i en artikel ser ut så här; ”Sverige ska vara ledande i en mer positiv utveckling av de mänskliga rättigheterna i Europa och i världen”.

Jag slås av det faktum att tidskriften skrevs efter den 11 december 2010 då vi hade vår första självmordsbombare i Sverige.  Kan det bli mer sorgligt hur vuxna elever utövar så massiv kritik mot demokratin?

Jag vill också ifrågasätta Stadsmissionens ideella engagemang då jag vet att de genom sina härbärgen får in enorma summor pengar av olika socialförvaltningar. Betänk sedan vad de får in till sina butiker, som människor ger som gåvor. Det låter mer som ett aktiebolag med vinstintresse.

Människor kanske tror gott om Stadsmissionen, de vill tro att pengarna går till hemlösa vilket säkerligen också sker men att de också bedriver en stark anti-demokratisk propaganda i sina skolor, det ska bara fram i ljuset.

 

2 svar to “Stadsmissionen och propagandan mot ”rasism””

 1. Jesper said

  Låt mig rätta till ett stort missförstånd. Stadsmissionen bedriver INTE verksamhet för hemlösa! Stadsmissionen gör Stockholm till en MINDRE mänskligare stad för många! Och Stadsmissionens pengar går INTE till att minska ”hemlösheten” någonstans!
  Om det bara hade varit min åsikt eller synpunkt, ja vem fan ska då bry sig?

  Men statistik, fakta, och mycket dokumentation bekräftar mina och andras, som Föreningen För Hemlösa, mångåriga erfarenheter.
  Kolla också ”rfhl.se-stockholm-debatt stadsmissionen” för bra insikt i verkligheten.
  Vet Ni hur mycket skattepengar som varje år går till ”arbetet med hemlöshet” i Sverige, utan att ”hemlösheten” minskar?
  Om det fanns hemlöshet i Sverige, hade den utrotas inom en månad eller kanske på sin höjd två.
  När har Ni sist hört talas om bostäder byggt för hemlösa?
  Follow the money!!!!!!!!!!!!!!

  För mera fakta och skrämmande verklig dokumentation av samhällsskadlig verksamhet, kontakta mig på mitt alias knarkmissionen@hotmail.com

  Vill Ni inom SD visa intresse för samhällets hälsa helt utan rasistiska motiv, finns här en unik möjlighet, som i många år har präglats av lögnar och propaganda. Inte minst från politikare som Sten Nordin, som har kört trygghetspropagandaprogram på Söder utan att ha politisk makt till att ändra på Stadshusets Kriminalpolitik. Resultatet har nu blivit att Södermalmsborna känner sig tryggast i Stockholm, helt utan att brottsanmäldningerna har minskat. Som nästan alltid funkar propaganda i Sverige.

  Og på tal om propaganda. Det var hur roligt som hälst, för en dansk medborger som jag, att se rasismepropagandan mot SD efter valet. Personligt tror jag inte att SD fick alla sina röster i rasismesyfte. Så är tillfället i alla fall inte med Dansk Folkeparti, som kanske alla svenskar tror. Danmark är inte i närheten så ”rasistisk” som Sverige. Jag vill påstå att SD är det bäst möjliga alternativ till de etablerade politiska maktar, som totalt skitar i dagens samhälle, och vanliga folk. Förändring behövs!

  Det finns posivtiv integration, tyvärr har mycket blivit fel i Sverige. Jag är inte rasist. Men verkligheten kommer ofta i andra hand när det gäller politikernas personliga karriärar, och ekonomiska önskamål. Kolla bara bråket om Slussen nu. Varför måste allt i Stockholm vara ”lönsamt”. Måste det kunna dras snabba pengar ur allt?

  Ojdå nu kom jag bort från mitt första ämna, hemlöshet. Men tänk, ändå gjorde jag inte. Facktisk pressades verksamheten för hemlösa bort från Slussen, så den ka utnyttas kommersielt. Och va hände? Jo, missbrukerna från hela stan samlades i en av Stockholmsstad nyskapat drogscen(polisbeskrivning), i hemlöshetens namn. Verkligen? Ja, Kristin Selander från Stockholmshem sa till mig att de efter ”politisk påtryckning” var tvungna att låta den öppna verksamhet flytta in i sina lokaler. Och inte vilka lokaler som hälst. Ett helt unikt område, som en arkitekt högst sannolikt inte kunne designa bättre, för handel med droger. Men kunne ingen ha förutspått en sån situation?

  I en artikel från november 2007 innan Stadsmissionen flyttade upp i området Grimman och krossade samhället och andra verksamheter med sin knarkhandel, varnade flera för hur det skulle bli.
  En del av artiklen lyder så här:
  Stefan Qvarfordt har just varit och fått hjälp på medborgerkontoret för hemlösa. Med sig har han vännen Elias Fraguela. De tycker att det är en dårlig idé att Stadsmissionen flytter in i kvarteret.
  – Det kommer bli fel när all verksamhet samlas på ett ställe. Det blir lilla Plattan, säger Stefan Qvarfordt, som snart ska till ett behandlingshem för sitt amfetaminmissbruk.
  Elias Fraguela, som går på metadonbehandling på Maria beroendecentrum, håller med: – Missbrukerna kommer inte behöva gå någon annanstans när allt finns här. Det är för jävligt, när man tänker på barnfamiljerna som bor i närheten, säger han.
  __________________________________
  Det mest facinerande är ett uttalende från Annelie Edrén(som senere medvetet ljög om händelsen på TV4), som kanske får beskrivas som Stockholms, Sveriges eller kanske hela verdens mest naiva idiot!. Man häpnas när man läser detta sjuka ock extremt skrämmande uttalande: ”Det är en fördel att Stadsmissionen flytter dit”.
  Helt unikt när det första en tidigare amfetaminmissbrukare närmast skrek när hon hörte Stadsmissionen skulle flytta in vid siden av oss: ”Vet ni vem som flyttar in? Nu blir ni tvugna att flytta!”
  Och det är så det har blivit för många barnfamiljer. Sedan Stadsmissionens knarkhandel flyttade in har alla med barn, och också dom flesta andra, pratat om att flytta. Och flera har lämnat Södermalm på grund av Stadsmissionen!
  Just nu har Lars Hultsröm avgått efter ”grisskandalen”. Men för ”människaskandalen” har det inte blivit konsekvens för dom ansvariga. Stiftelser, politikare och skrupellösa businessfolk som har missbruk och kriminalitet som kassako står tyvärr över lagen ser det ut som. Vi vanliga får ta skiten eller bara flytta!
  Lycka till i svenska samhället som håller på att förlora mot samhällsskadliga verksamheter och individer. Liknande pågår i mindre omfång överallt i hela Sverige. Många olika ställen som bussterminaler är också hårdt belastat av lösdriveri (bestående av olika missbrukare och knarklangare), som polisen inte kan göra nogåt emot.
  Mycket kan säges, och tyvärr har det stannat vid en massa prat och bullshit från samhällets makthavare.
  Och glöm inte bort vad ansvariga direktören sa innan hon krossade samhället med sin knarkhandel:
  ”VÅRA GÄSTER OCH DELTAGARE HAR GJORT LIVSSTILSVAL SOM LEDER TILL MISSBRUK OCH KRIMINALITET”
  läget på södermalm handlar till 100% INTE om hemlöshet. Det bekräftas varje dag i Maria Prästgårdsgata när vi ser vilka som kommer till ”hemlöshetsverksamheterna”, och när vi ser utekrog och överlämninger av knark i gatan. Dessa såkallat ”välgörande” verksamheter behöver inte tillstånd eller ordningsvakter, som alla andra normala i Sverige. Dom står tyvärr över lagen!
  900.000.000 kr i Stockholm går varje år till att upprätthålla och bevara ”hemlösheten”, så det kan förbli ”business as usual”. Bra affär för alla som inte drabbas av kriminaliteten som bedrägeriet med ”hemlöshetsverksamheterna” skapar.

  Nu vet Ni hur politiken funkar i dagens Stockholm. Vill Ni bättre Sverige idag borde Ni nog börja inifrån, för det är här dagens samhälle förstörs mest av allt!

  Mvh Jesper (knarkmissionen@hotmail.com)

 2. Anders said

  Det är väl lika bra med en gång att döpa om EXPO till
  ”sanningsministeriet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: