Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Kyrkan och islam

Posted by sverigeidag på april 6, 2011

Vi tror på en Gud som inte gör skillnad på människor skriver Svenska kyrkan i sin reklam. Det låter vackert. Som en fras tagen ur en saga. De skriver också Ja till respekt. Och naturligtvis Nej till rasism, troligtvis själva budskapet.

Men nu går biskopar ut och rekommenderar att inte asylsökande får döpas i svenska kyrkan, det ska inte få användas som argument för att få stanna i Sverige.

Hur ska kyrkan ha det egentligen? Biskop Ragnar Persenius uttalar sig så här angående dopen;

 • – ” Men i takt med att allt fler kommer från olika kulturella bakgrunder har det visat sig att frågan är mer komplex. Man måste göra en riskbedömning i varje enskilt fall och det är ett dilemma. Därför behövs det någon form av text som resonerar kring detta. ”

Ärkebiskopen Anders Wejryd säger så här;

 • – ” Man måste bedöma varje förhållande enskilt och vara tydlig med vad för slags problem människor kan få när de lämnar en muslimsk gemenskap”.

Här talar ju kyrkan emot sig själva, de trodde ju på en Gud som inte gör skillnad på människor. De talar om riskbedömningar och om problem med att lämna islam. Med andra ord så kan islam vara lite farligt.

Att däremot anställa en imam i kyrkan går bra. Svenska kyrkan verkar inte veta att det finns något som heter ”taqiyyah.

I korthet så betyder det att muslimer får ljuga för de otrogna, det vill säga dem som inte är muslimer. Vad har en imam i kyrkan att göra? Vad är syftet? Jag vågar inte tänka ut olika orsaker. Jag vet bara att islam och kristendomen inte går ihop, från islams sida.

Vi svenskar är godtrogna och vi är ett förnekande folk. Vi vill inte se sanningen om den är obekväm. Att tro gott är bra men verkar inte fungera i Sverige längre.

När kyrkan skriver och talar om respekt tänker jag på var respekten finns då svenskar, jag menar etniska svenskar, utsätts för brott? Det är något som kyrkan aldrig skulle tala om. Undrar om kyrkan är medveten om att islam verkligen är den religion som gör skillnad på människor?

Ett svar to “Kyrkan och islam”

 1. Arne Strand. said

  Kyrkan i Sverige är Falsk !!!.

  Så här ska den vara –

  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4332311803766211412&postID=2491473315537018839&page=1&token=1308209531439

  Arne Strand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: