Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Snart är valrörelsen igång – SD utmanar

Posted by sverigeidag på april 5, 2011

Omvalet i landstingsvalet i Västra Götaland äger rum den 15 maj. Valet gäller regionvalet i Västra Götaland med 1,2 miljoner röstberättigade och kommunalvalet i nordöstra Örebro.

Sverigedemokraterna drar i praktiken igång sin valkampanj redan på söndag. Då kommer Sverigedemokratisk ungdom (SDU) att demonstrera mot svenskfientlighet. Polisen har fattat beslut om att hårdbevaka begivenheterna eftersom de fruktar störningar från vänsterextremister och anarkister. SD demonstrerar under parollen ”Vi är också ett folk! – Stoppa svenskfientligheten!”, vilket låter som ett steg i rätt riktning för partiet. En demonstration, men också en demonstration med ett budskap, det låter mycket bra.

Partiet har legat bra till i opinionsundersökningarna under hela året satsar nu på att överträffa valresultatet från 2010. Då fick man 4,4 % av rösterna och nu hoppas man få över 7 %. Partisekreteraren Björn Söder har i flera intervjuer framhållit att det är ett viktigt val som indikerar hur opinionen ser ut även på riksplanet. Ungefär 1,7 miljoner kr kommer SD att lägga på valrörelsen.

I samband med riksdagsvalet 2010 inträffade en hel rad bråk och överfall mot sverigedemokratiska politiker och polisen är beredda på att det även i det här valet blir en del turbulens.

Invandringskritiska väljare har inte så många alternativ att välja på. Även om SD har en hel del i övrigt att önska när det gäller den politiska agendan, så borde det vara självklart för alla i regionen att rösta på SD. Den invandringskritiska opinionen behöver bli större i alla politiska församlingar.

SvD, SVT, BT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: