Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Göran Greider hatar vit medelklass

Posted by sverigeidag på april 4, 2011

Vi på redaktionen vill göra läsarna uppmärksamma på ett klipp från statstelevisionens program ”Babel” med Göran Greider ifrån Dala-Demokraten.

I programmet gör han ett besök till det vita medelklassområdet Solsidan i och med populariteten av tv-serien med samma namn. Greider beskriver Solsidan som en ”problem- förort”, trots Solsidan knappast är det första bostadsområde vanliga Svenssons tänker på när man nämner ”problem-förort”.

”Höj skatten” berättar Göran Greider är hans första tanke när han kommer in i vita medelklassområden. ”Rika är den största problemgruppen i samhället” menar Greider. ”Vi kan inte ha så många rika samlade på ett ställe. För då vet vi att så många fattiga samlas på ett annat ställe”. Som kontrast tog han invandrarghettot Rosengård.

Vi anser att det finns två stora problem i samhället, och det är att invandrare koncentreras i vissa stadsdelar i Sverige och koncentrationen får svenskarna att flytta därifrån. Främling-skapet och Otryggheten ökar för svenskarna vart än mångkultur flyttar in. Det andra är att vissa grupper i samhället kan isolera sig från mångkulturen. Dessa är journalistkåren och politikerna.

Problemet är inte den vita medelklassen och att skattetrycket inte höjs mer för att finansiera det mångkulturella samhällsprojektet, utan det är Den Nya Klassen som Göran Greider tillhör, den som aldrig lever som han lär. De bor i ett svenskt bostadsområde. De arbetar på en svensk arbetsplats med svenska arbetskamrater. De kommer närmast i kontakt med mångkultur de gånger de äter sushi och åker på thailandsresor. Men hånar svenska arbetarklassen som lever i ”berikade” områden och kallar dem ”rasister” när deras söner åker på stryk av invandrargängen, den verkliga mångkulturella vardagen!

Nåväl, nu lugnar vi oss.

Avslutningsvis, Göran Greider försökte göra sig lustig med att åka runt på en segway genom området Solsidan. Segway menade Greider är ”urtypen för det här konsumtionssamhället”. Alltså Onödiga ting för en rik, vit medelklass att förströ pengarna på. Men en ortsbo berättade att han aldrig sett en segway förut. Kanske Göran Greider är en klass för sig?

Elaka Svennen

Länkar: WikipediaSVT Play

Ett svar to “Göran Greider hatar vit medelklass”

  1. Ugglan said

    Vem fan lyssnar till vad ölhalls poeten Göran Greider har för åsikter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: