Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sannfinländarna växer

Posted by sverigeidag på april 3, 2011

Det 17 april är det val i Finland. Utgången vet vi ingenting om idag, men det finns många spännande inslag i den finländska valrörelsen. Sannfinländarna går starkt fram i opinionsundersökningarna och kan bli näst största parti. Partiet vill begränsa invandringen, säger nej till samkönade äktenskap och vill att Finland ska gå ur EU. Det är ett populistiskt parti som vill värna den egna nationen och hellre lyssnar på folkets röster än på maktelitens.

Partiet vill också att skolorna ska skära ned på svenskundervisningen och minska de finländska trupperna i utlandet. Det är inte längre så populärt att vara svensk i Finland. Svenskheten som politisk kraft står alltmer för något negativt och skrämmande som de flesta finländare inte vill ha att göra med, även om de naturligtvis inte har något emot enskilda svenskar.

Den politiska korrektheten och den mångkultur som Sverige allt starkare förknippas med går inte hem i Finland, och inte någon annanstans heller. Sverige har blivit ett av värdens mest sjuka länder när det gäller politik. Sverige är ett sällsynt extremt land, ett i många avseenden ruttet land. Lite typiskt för ruttenheten ser vi skymta förbi i filmen här. De som protesterar mot Sannfinländarna är ett gäng mångkulturella ”svenskar” med en somalier som framträdande figur.

Det är självklart att finländare inte vill ha något med Sveriges mångkulturella varböld att göra.

Vi bör visa stöd för Sannfinländarna.

Källa: Newsmill, DN, Svd, Wikipedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: