Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Anti-islamsk demonstration i USA den 22 april

Posted by sverigeidag på april 3, 2011

USA är ett land av frihet och tolerans brukar det sägas. Inget annat land på jorden har tryggat yttrandefriheten så mycket som USA. I inget annat land är folket så vana vid olika åsiktsyttringar som just här. I detta stora land kan i stort sett vilka knasbollar som helst hålla möten och grundlagen ger dem också rätt att få sina möte skyddade. Men under de senaste åren har en omsvängning börjat ske, inte så att lagen har ändrats utan media har blivit mer ovilliga att försvara yttrandefriheten just när den sätts på prov. Liksom i Sverige har det blivit svårare att offentligt ifrågasätta invandringspolitiken och många andra frågor, även om det inte är så illa som i Sverige just när det gäller rätten att få hävda en åsikt.

Efter attacken i World Trade Center den 11 september 2001 gick USA ut i krig mot extrema islamister. Vad många inte visste var att invandringen, inte minst av muslimer från olika delar av världen, fortsatte som om ingenting hade hänt. Genomsnittsamerikanen gillar inte invandringspolitiken alls och vill att invandringen till USA begränsas kraftigt. Många amerikaner har inte ens en aning om hur många som invandrar, hur många illegala som vistas i landet eller att så många muslimer får bosätta sig där.

Men det är tillåtet att protestera mot företeelser man ogillar. Nyligen brände en något udda pastor upp en koran inför 30 åskådare och det ledde stora svåra våldsamheter i Afghanistan med hundratals skadade och många döda, bland dem en svensk man och en norsk kvinna. Muslimer kan reagera våldsamt på minsta lilla kritik mot deras religion och de kan döda för att någon har talat nedsättande om Muhammed. Samtidigt tillåter den amerikanska regeringen och regeringar i Europa invandring av muslimer, de ger direkt stöd till moskébyggen och de uppmuntrar muslimer att ta sig in i samhällsstrukturen genom att ”integrera” dem. I Sverige uppmanas muslimer att bli poliser och försvarsanställda.

När vi ifrågasätter det här kallas vi islamofober och annat, vi hängs ut och framställs som onda människor, medan muslimer automatiskt ses som offer för fördomar och intolerans.

När den udda pastorn i Florida, Terry Jones, nu meddelar att han avser att hålla en anti-islamisk protest utanför USA:s största moské den 22 april, lägger sig regeringen i. Istället för att respektera ett islamkritiskt initiativ lägger sig presidenten i och kallar tilltaget för ”intolerant och trångsynt”. Obama skulle helst vilja se att ingen i USA ifrågasatte islam. Precis som vår egen Fredrik Reinfeldt vill Obama inte kritisera islam. En bisarr religion, om den ens kan kallas religion, ska man inte få demonstrera mot och inte kritisera öppet. Islam ska istället få fortsätta växa och äta sig in i det västerländska samhället utan att vi försvarar oss.

Ett annat skäl till att Obama vill tona ned all kritik mot islam är att reaktionerna från islamister kan hota den fortskridande internationaliseringsprocessen. Fler amerikaner och andra västerlänningar kan dö i Afghanistan och på andra håll i världen när talibaner och andra muslimer går till attack mot FN-baser eller Nato-anläggningar.

Att böja sig för islam tycks vara Obamas besked till amerikanerna. Låt oss se om Terry Jones verkligen genomför demonstrationen, eller om han tvingas överge sina planer.

DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: