Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Sverigedemokraterna får instruktioner av Expo

Posted by sverigeidag på april 1, 2011

Saxat från Fria Tider:

Vid ett flertal tillfällen har Expo kontaktat Sverigedemokraterna för att någon av partiets politiker länkat till extrema hemsidor eller bloggar på nätet, något som i framtiden kommer att ske allt mer sällan.

Expo har under året varit tvunget att kontakta Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen mer än en gång för att uppmärksamma honom på att hans partikamrater länkat till sidor som ger utrymme för till exempel vit makt-åsikter.

Ett av dessa fall var kommunfullmäktigeledamoten Thomas Karlsen, som länkade till Nordisk Ungdom.

– Han har visat prov på bristande omdöme vad gäller sitt bloggande. Vi utreder honom och det här kommer att läggas till de tidigare händelserna, sade Martin Kinnunen då till Expo.

Det nya samarbetet går ut på att Expo skickar en lista till Sverigedemokraterna med sidor som är förbjudna att länka till. Personer, utsedda av Martin Kinnunen, kommer från och med nu själva att gå igenom partiets bloggar för att korrigera övertrampen innan de exponeras för stort i media.

– Jag tror att ett sådant här samarbete är nödvändigt. Vi vill säkerställa god kvalitet på sverigedemokratiska bloggar och det här en del av det. Dessutom är det bra att vi redan från början vet vad som gäller, så att vi kan hålla oss inom de ramarna, säger Martin Kinnunen.”

FT

Ett svar to “Sverigedemokraterna får instruktioner av Expo”

  1. ”…Expo skickar en lista till Sverigedemokraterna med sidor som är förbjudna att länka till.”

    Häpnadsväckande. Expo har alltså skaffat sig ett sådant inflytande att de kan diktera för ett erkänt politiskt parti vilka bloggar och webbsidor som är ”förbjudna” att länka till. Och SD låter Expo diktera villkoren. Om Säpo skulle ge ut en liknande lista och skicka den till landets partikanslier skulle det bli politisk storm. Expo har större inflytande i Sverige än vad landets lagliga myndigheter har. Men Expo lyder förstås inte under samma lagar som vi andra, kan man anta. Man kan bara gratulera gamle marxisten Robert Achberg och de andra Expo-politrukerna till att framgångsrikt ha skapat ett privat-Stasi. Bara i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: