Sverige idag

Nyhetssida för ansvarsfulla svenskar.

Hur sköter sig de sverigedemokratiska ledamöterna i riksdagen?

Posted by sverigeidag på oktober 19, 2010

Eftersom det är viktigt att se att Sverigedemokraterna i riksdagen gör sitt jobb, kommer den här sidan att fokusera på det fram till nästa val 2014. Ledamöterna granskas på basis av det arbete de utför. De får en poäng när de gjort något som är så bra att väljarna kan känna stolthet över vad de utfört. Den som har noll poäng har inte utmärkt sig på något märkbart positivt sätt. Den som har högst antal poäng har varit bäst på att föra ut partiets budskap. Poängen sätts efter det förtroende han eller hon inger, det arbete han eller hon utför, på vilket sätt arbetet utförs och beroende på vilken kontakt med sina väljare som politikern har. Det är omöjligt att uppnå en exakt rättvisa så det kan finnas personer som presterar bättre (eller sämre) än vad det ser ut på listan. Självfallet har en person som ofta debatterar i riksdagen fler poäng än en som aldrig gör det, även om också andra kriterier används i bedömningen.

Att poängsätta ledamöterna är viktigt med tanke på nästa val där vi kan kryssa våra favoriter eller se till att vissa inte blir omvalda. Bara de som har gjort ett bra jobb förtjänar fortsatt förtroende.

Antal förtjänstpoäng inom parentes. Listan ändras flera gånger per månad. Om någon ledamot missköter sig blir det minuspoäng.

Så här ser listan ut idag den 20 februari 2012.

Alfsson, Thoralf (10)

Almqvist, Erik
(16)

Bojerud, Stellan
(0)

Ekeroth, Kent
(9)

Fransson, Josef (1)

Herrstedt, Carina (0)

Isovaara, Lars (2)

Jansson, Mikael (2)

Jomshof, Richard (7)

Karlsson, Mattias (9)

Kronlid, Julia (1)

Lång, David (3)

Petzäll, William (0) Petzäll är den första som får ett minus (pga påhoppet på Patrik Ehn den 8 dec 2010). Petzäll halkar nu ned till 3 poäng. Petzälls fylleskandal i februari 2010 gav ytterligare minus. Nu står han på 1 poäng. Den 21 feb fick han ytterligare ett minuspoäng efter skandalen med de falska fakturorna. Nu står han på 0 poäng. Efter återkomsten i riksdagen i april börjar han få poäng igen. Efter att Petzäll den 26 september 2011 meddelade sitt avhopp och att han sitter kvar i riksdagen som politisk vilde borde han få alla minuspoäng som finns. Man sitter inte kvar i riksdagen om man lämnar sitt parti. Sagan om William Petzäll är över. Han svek alla.

Ramhorn, Per (2)

Sandstedt, Margareta (1)

Skalin, Johnny (5)

Sällström, Sven-Olof (3)

Söder, Björn (8)

Wiklander, Tony (0)

Åkerlund, Jonas (2)

Åkesson, Jimmie (14)

Ett svar to “Hur sköter sig de sverigedemokratiska ledamöterna i riksdagen?”

  1. ann-katrin sahlqvist said

    Nu har ju petzäll blivit tvångsomhänder tagen enligt LVU Hur kan en människa bete sig som han gjort allrahelst när partivännerna ställt upp för honom o velat hans bästa Vi får hoppas att inte några negativa vibbar blir följden av hans svek Jag för min det tycker alla grabbarna är kanonbra o missar inte en debatt som har med sd att göra sakliga verklighetsbevakande o man står med fötterna på jorden o inte lever i en massa visioner som de övriga gangstrarna som plundrar vårt land

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: